Subtotaal: 0.00


Geen producten in je winkelmand.

Selecteer een pagina

Op bezoek bij de Grass Master

Daar sta je dan, op een mooie herfstdag in het stadion met de mooiste échte grasmat van Nederland: De Kuip! Wij hebben een afspraak met Erwin Beltman (Voetbalclub Feyenoord), beter bekend als de Grass Master.

Een fenomeen in Voetballand

We zijn best wel een beetje gespannen (want eerbied, respect, eerbied, respect voor deze man die beroemd is tot ver buiten Rotterdam), maar al snel breekt het ijs en vertelt Erwin enthousiast over zijn ‘droombaan’.

Erwins baby: de perfecte grasmat

Al pratende lopen we het veld op en staan we onder de 1000 Watt-lampen die als couveuselampen voor zijn baby’tje, de grasmat, zorgen. Ze moet even bijkomen van de schade na de (natuurlijk gewonnen) interlandwedstrijd in de Kuip. En ja, we zijn het al snel eens: interlands horen natuurlijk hier, in Rotterdam, in 010, in de Kuip, thuis.

We nemen foto’s en praten verder. Erwin is niet te stoppen. Wat is die man enthousiast over zijn werk! Hij vertelt over hoe hij met zijn team elke keer weer opnieuw zorgt voor een perfecte grasmat, over hoe andere clubs jaloers naar zijn prestaties kijken en over zijn zoon die in vaders voetsporen wil treden.

Kritische supporters

Ja, zegt hij, de Feyenoord-supporter is kritisch en dat mag, maar gelukkig nooit kritisch over zijn – perfecte – mat. En nee, een overstap naar Amsterdam, daar denkt hij niet aan. Dat is onmogelijk. ‘Ik zou dan moeten verhuizen’, zegt hij lachend.

Katwijkse Rotterdammer

Na nog wat foto’s te hebben genomen, overhandigen we Erwin ons model De Kuip en vertellen hem dat we het oprecht als een eer zouden beschouwen als hij deze armband wil dragen. Hij doet hem om en zegt met glimmende ogen dat hij er héél zuinig op gaat zijn. Wat een vent. Geboren in Katwijk, maar in zijn hart zeker ook deels Rotterdammer. We zijn supertrots dat De Kuip nu ook om jouw pols prijkt, Erwin!

Lijn Rotterdam

Voor elke geboren en getogen Rotterdammer voelt de stad Rotterdam als thuiskomen. De band met de stad waar je geboren of getogen bent, vormt de basis van Stadsjuwelen: sieraden met de citycode van de stad die voor altijd in ons hart zit. Draag je 010.-sieraad. Als een reminder aan wie je bent, ongeacht wat anderen van je willen. Als een herinnering aan ‘thuis’, waar ter wereld je ook bent.

Rotterdamse ringen

Bekijk hier onze zilveren 010.-ringen. Van Hoogstraat tot Lijnbaan tot Aert van Nes: allemaal even mooi. Ook leuk als alternatieve trouwring.

Rotterdamse armbanden

Dat wordt moeilijk kiezen. Onze 010.-armbanden zijn er in het zilver, in het leer met zilver, in het zwart, bruin en in vele vrolijke kleuren.

Rotterdamse nuchterheid

Op zijn Rotterdams ondernemen betekent dat je nooit moeilijk doet over ruilen of retourneren. Ruilen of retourneren is bij ons dus razend eenvoudig. Zo hoort dat. Ja toch, niet dan?